Kako spriječiti da se čokolada lijepi za plijesni od slatkiša

Čokolada prirodno ima dosta masnoće u svom sastavu. Budući da je to slučaj, kod izrade slatkiša nije potrebno namazati kalupe za čokoladu, kao što to činite sa tavama prilikom pečenja kolača ili kolača. Primarni razlozi zbog kojih se čokolada lijepi za kalupe za slatkiše su vlaga, plijesni koji nisu potpuno čisti ili plijesni koji su previše topli. Čokoladni bomboni moraju biti potpuno čvrsti kako bi se čisto ispraznili iz njihovih kalupa.

Stvari koje će vam trebati
Kalupi za bombone
Ručnici
Sapun za suđe
Frižider

Korak 1
Operite svoje kalupe za bombone najmanje jedan dan unaprijed kada ih planirate koristiti. Osušite ih peškirom. Ostavite ih da se osuše preko noći kako bi bili sigurni da na njihovim površinama nema vlage ili stranih supstanci (poput ostataka izrade slatkiša).

2. korak
Izlijte otopljenu čokoladu u kalupe kao i obično. Obavezno sipati čokoladu samo u kalupe, a ne na plastične dijelove između kalupa.

3. korak
Ohladite svoje čokoladne kalupe dok se čokolada potpuno ne stvrdne. Lagano poprskajte čokoladu pritiskajući na kalupe s druge strane. Bavite se čokoladom što je manje moguće kako biste spriječili da se rastopi toplinom ruku.


Vrijeme prijave: 27.-20